fbpx
 In Hond

Helaas gaan honden en hoge temperaturen niet goed samen. 
Honden kunnen de warmte moeilijk kwijt en hebben geen zweetklieren zoals mensen. Lees hier welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen voor de zomer:

  • – Zorg voor voldoende schaduwplekken voor uw hond. Laat uw hond nooit achter in een auto (ook al heeft u de raam open), caravan of tent.
  • – U hond moet altijd vers drinkwater ter beschikking hebben.
  • – Als uw hond het erg warm heeft (hijgen, lusteloos, kwijlen), maak de kop, oren, hals en poten nat. Een koelmat, hondenzwembad of koelhalsband is voor de zomer ideaal om voor verkoeling te zorgen.
  • – Honden met een dunne en korte vacht kunnen verbranden. Smeer de gedeeltes met een dunne vacht in met zonnebrandcrème.
  • – Maak geen lange wandelingen midden op de dag. U kunt het beste gaan wandelen met uw hond aan het begin en aan het eind van de dag. U kunt ook gaan wandelen in de bossen, daar is het vaak iets koeler.
  • –  Het asfalt kan in de felle zon erg heet zijn. Vermijd asfalt bij erg warme dagen en laat uw hond zoveel mogelijk op het gras lopen.
  • – Fietsen in de zomer heeft een risico. Uw hond moet een goede conditie hebben en de mogelijkheid hebben om te kunnen afkoelen in het water bijvoorbeeld. Het beste is om niet midden op de dag te gaan fietsen. Jumper biedt fietskarren en fietsmandjes, als u uw hond toch mee wilt nemen op de fiets.

Koelhalsbanden en koelmatten

Koelhalsbanden en koelmatten zijn gevuld met materiaal dat koud water opneemt en extra lang vast kan houden. Deze werken uitstekend bij bijvoorbeeld een autorit of bij warmtegevoelige hondenrassen.

Oververhitting

Bij oververhitting kan uw huisdier in een shock raken. Dit kunt u herkennen aan een snelle hartslag, hijgen en als uw hond nauwelijks of niet reageert op u. Begin dan direct met het verkoelen van uw hond en als dit niet meer helpt bel direct de dierenarts. Oververhitting kan sneller gaan dan u denkt!

Verkoeling is erg belangrijk tijdens warme dagen! Houdt uw hond goed in de gaten. Bekijk hier een aantal verkoelingsproducten.

Wat te doen bij huisdieren die te warm hebben

Start typing and press Enter to search