fbpx
gebitsverzorging

Een ‘Prodent Smile’, die willen we natuurlijk allemaal wel! Maar soms vergeten we dat onze dieren ook stralend door het leven willen (en zouden moeten gaan). Een gezond en mooi gebit ziet er namelijk niet alleen goed uit, het zorgt ook voor heel veel voordelen qua gezondheid! Lees snel verder om erachter te komen hoe jij zorgt voor een gezond gebit voor jouw hond. 

In februari staat Jumper de gehele maand in het teken van het gebit. Van snacks tot poetsen, we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden. Naast uitleg kun je van ons natuurlijk vooral veel gebitsaanbiedingen verwachten! Kom vooral langs in in onze winkels en laat je adviseren door onze medewerkers; zo kom je samen tot de beste oplossing voor jouw hond.

Een gezond gebit voor jouw hond

Honden zijn gezegend met een indrukwekkend gebit en dat vraagt natuurlijk om wat verzorging. Regelmatig kauwen op lekkere brokken en botten is helaas niet altijd voldoende, vooral kleine honden zijn gevoelig voor gebitsproblemen. Een beetje tandsteen kan al snel verergeren en zorgen voor gezondheidsproblemen in de rest van het hondenlichaam.

Het is daarom belangrijk om het gebit van jouw hond goed in de gaten te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld regelmatig een gebitscheck uit te voeren. Met veel oefenen en klein beginnen, kun je al heel veel voor elkaar krijgen.

Veel honden zijn niet gewend om op commando hun gebit te laten zien en vervolgens rustig te blijven zitten. Neem dan ook de tijd om jouw hond dit aan te leren. Heb je nog een pup in huis? Begin dan ook alvast met het oefenen van de gebitscheck. Handig voor thuis, maar ook heel fijn bij de dierenarts!

Gebitscheck uitvoeren:

1. Zorg dat je hond op commando kan zitten en dan ook ontspannen blijft zitten
2. Til de lip aan één zijkant van de bek omhoog, begin met enkele seconden en verleng dit langzaam
3. Doe dit ook voor de andere zijde
4. Als je hond gewend is aan het optillen van de lip, probeer dan langzaam en rustig de bek te openen, ook hierbij begin je kort en verleng je de check naarmate je vaker oefent

Tip: belonen, belonen, belonen! Gaat het goed? Laat dit dan ook blijken! Ook al heb je de lip maar 2 seconden op kunnen tillen, ook dat is een stap vooruit. Honden onthouden alle positieve ervaringen en daar heb je de eerstvolgende oefensessie weer profijt van!

Tanden poetsen

Wanneer het uitvoeren van de gebitscheck geen probleem meer is, kun je gemakkelijk overstappen op het aanleren van tandenpoetsen. Hieronder geeft Samantha je graag wat extra advies!

Wil jouw hond niks weten van al dit gefriemel? Ook geen probleem, naast tandenpoetsen kan je ook kiezen voor speciaal mondwater voor honden of speciale gebitssnacks! Deze zorgen ervoor dat iets gewoons, zoals eten of drinken, ook gebitsverzorgend werkt.  Alles wat je nodig hebt voor de gebitsverzorging van jouw hond kan je vinden bij een Jumper vestiging in jouw buurt!

Wij hopen dat we je met deze tips een eind op weg helpen. Zou jij in de toekomst nog meer van die handige tips willen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram en Facebook, zo mis je nooit onze nieuwste blogs!

Start typing and press Enter to search

overgewichtkathond ontlasting