fbpx
 In Knaagdieren

Weet u nog niet welke hamster u graag wilt? Er zijn veel verschillende soorten hamsters. Elke hamster heeft andere karaktereigenschappen en daarom zijn ook niet alle hamsters zomaar geschikt als huisdier.

Goudhamster

De goudhamster slaapt in de middag en wordt ’s avonds actief. Deze hamster wordt ongeveer 2 tot 3 jaar oud. Goudhamsters zijn erg op vrijheid gesteld, daar moet u dus rekening mee houden. Ze zijn makkelijk tam te maken en makkelijk te verzorgen. Een goudhamster is erg lief en zal niet snel bijten.
Deze hamster zal niet veel springbewegingen maken, hij is namelijk erg voorzichtig.

Dwerghamsters

De Campbelli hamster: Deze hamster komt uit Azië en kan de kleur van zijn vacht veranderen aan zijn omgeving. Deze hamster kan goed met soortgenoten leven. Vaak gaat dit goed, maar niet altijd. Deze hamster moet u vroeg bekend maken met oppakken en aaien en zijn wat nieuwsgieriger en assertiever dan de Russische dwerghamster. Deze hamster wordt ongeveer 1,5 tot 2 jaar oud en komt in veel verschillende kleuren en vachttypes voor.

Russische dwerghamster: Deze hamster is overdag actiever dan de goudhamster. In het begin kunt u deze hamster niet makkelijk vasthouden, maar na een tijd is hij hier aan gewend als u dit regelmatig doet. Deze hamster heeft veel energie en heeft dan ook verschillende speeltjes nodig. Hij wordt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar oud.

Chinese dwerghamster: Deze dwerghamsters hebben een langgerekt lichaam en hebben een goed zichtbare staart in vergelijking met de andere dwerghamsters. Ze zijn meestal alleen tegen schemering en ’s nachts actief.

Deze hamsters willen vaak niet met soortgenoten leven en zullen zich dan ook agressief gedragen. Tegen hun verzorgers zijn ze erg vriendelijk en zullen zelden bijten. Deze hamsters zijn dan ook erg goed tam te maken. De Chinese dwerghamster wordt gemiddeld 3 tot 4 jaar oud.

De Roborovski dwerghamster: Deze hamsters zijn erg levendig een zeer sociaal ten opzichte van andere soortgenoten. Deze dwerghamsters leven dan ook in gemengde groepen. Een groep mannetjes zal regelmatig tot problemen zorgen. Wel betekent een gemengde groep dat er regelmatig jonkies geboren zullen worden.

U moet wel één of meerdere reservekooien achter de hand houden voor het geval het fout gaat. Deze hamsters zijn nachtdieren en worden vaak ’s avonds actief. Deze hamster zal niet rustig en tam op uw schoot komen zitten, daar zijn ze veel te snel voor. Ze worden 2 tot 3 jaar oud.

Heeft u al een keuze kunnen maken, welke hamster het beste bij u past? Er zijn in totaal wel 15 verschillende soorten hamsters, keuze genoeg!

Jumper de Diersuper

Jumper adviseert u graag over de geschikte hamster voor u. Vind een Jumper vestiging bij u in de buurt.

Start typing and press Enter to search