fbpx
 In Kat

Uw kat blijft lekker fit als u met hem speelt! Katten zijn erg speelse dieren en verzinnen vaak zelf allerlei spelletjes om te spelen. Maar u kunt ook spelletjes bedenken voor uw kat. Bedenk dat u daarbij wel moeite moet doen en dat uw kat niet snel tevreden is met uw spelletje. Het beste is om te doen alsof alles uw kat zijn idee was. Het spelen versterkt de band met uw kat en geeft vertrouwen. Speel twee of drie keer per dag 10 minuten (of tot uw kat moe wordt) met uw kat. In dit artikel staan leuke tips waarmee u uw kat kan vermaken.

De spelregels van het spelletje

Uw kat houdt van jagen en wil een prooi vangen. Dit kunt u nabootsen door middel van leuke kattenspeeltjes. Laat het speeltje wegsluipen, haasten, spartelen en omhoog gaan. Uw kat wil het speeltje aanvallen en zorg dus dat niet uw handen of voeten het speeltje worden. Wees niet iemand die altijd wil winnen en laat uw kat ook eens het balletje, draadje of veertje vangen. Anders kan uw kat snel zijn interesse verliezen en weglopen. Uw kat verliest ook zijn interesse als hij altijd met hetzelfde speeltje moet spelen. Houd de speeltjes nieuw en berg ze op als u klaar bent met spelen. Als u een einde wilt maken aan de speelsessie, dan moet u dit rustig afbouwen. Stop niet ineens met spelen, zodat u een opgewonden kat achterlaat. Laat het speeltje steeds minder bewegen, zodat u kat er rustiger van wordt. Zorg altijd dat u veilig speelt en controleer altijd de kattenspeeltjes.

Onzichtbare muis

De onzichtbare muis maakt het spelletje spannend voor uw kat. Het is de bedoeling dat u onder een kleed een pen of potlood beweegt. Bekijk dan de reactie van uw kat en wees voorbereid op een bliksemsnelle aanval. Katten bedenken hun eigen versie van de onzichtbare muis (misschien zijn uw tenen ook wel eens aangevallen?).

Papier spelletje

Bijna geen enkele kat kan een stukje papier op de vloer weerstaan. Of het nu een stukje krant is of een tijdschrift, uw kat zal er binnen de kortste keren bovenop zitten. Katten zijn gek van knisperende geluiden en zal gaan uithalen. Het spelletje wordt interessanter door beweging in het papier te krijgen door bijvoorbeeld een potlood. U kunt ook zachtjes aan het papier trekken als uw kat dit toelaat.

Doos met verassingen

Voor uw kat zijn kartonnen dozen erg leuk om verstoppertje in te spelen als uw meerdere katten heeft. Ook vinden katten het leuk om verassingen te zoeken in de doos. Katten houden ervan om op onderzoek uit te gaan! Pas wel op dat uw kat niet in de doos gaat kauwen.

Draadjes met speeltjes

Draadjes met een speeltje doen het altijd goed bij katten. Uw kat gaat op jacht naar haar prooi en wil het speeltje vangen. Katten kunnen de verleiding van bungelende dingetjes niet weerstaan en moeten uithalen. Pas wel op dat u dit draadje niet zonder toezicht laat slingeren. Sommige katten stikken in het draad en dit kan erg gevaarlijk zijn.

Krabpalen en klimrekken

Een krabpaal gebruikt uw kat om zich te strekken en voor het aanscherpen van zijn nagels. Sommige katten gebruiken de krabpaal om een heerlijk dutje te doen. Voor katten is een krabpaal een manier om zich lekker te bewegen. Klik hier voor een greep uit ons assortiment ‘Krabpalen’.

Pakkertje

Er zijn katten die u graag uitdagen en willen dat u ze achterna gaat. Als uw kat wegrent als hij zich verstopt, dan geeft hij het sein om weer achter hem aan te komen. Op deze manier zal uw kat veel beweging krijgen!

Start typing and press Enter to search