fbpx
 In Hond

De lente gaat beginnen! Heerlijk spelen met uw hond
in het gras en lange wandelingen maken om van het mooie weer en de natuur te genieten. De natuur gaat straks bloeien, dit kan echter ook nadelen met zich meebrengen. Hoe kan u uw huisdier beschermen tegen vervelende ongemakken en ziekten?

Pas op voor de berenklauw!

De berenklauw is een plant met een stevige stengel en grote bladeren. Als de berenklauw in bloei staat, heeft de plant grote ‘klauwvormige’ bloemen. De stengel en bladeren zijn behaard met brandhaartjes. De plant komt voor langs een waterkant, maar ook steeds vaker in stedelijk gebied. Helaas heeft de aanraking met deze plant (vooral het sap van de plant) voor uw huisdier een ernstig en vervelend gevolg (rode, jeukende vlekken en blaren). Als u dit herkend bij uw huisdier? Neem dan direct contact op met uw dierenarts!

Als uw hond net in aanraking is gekomen met deze plant, kunt u hem het beste zo snel mogelijk wassen met water en hondenshampoo. Vermijd zonlicht!

Vlooien en teken zijn actief

Als de lente begint is het voor vlooien en teken de ideale periode om toe te slaan! Er is in de lente een verhoogde kans u zult dan extra oplettend moeten zijn. Controleer uw hond na de wandeling op teken. Het beste is om uw huisdier het gehele jaar door tegen vlooien en teken te behandelen. Het voorkomen van vlooien en teken is beter dan later proberen de vlooien/teken te verwijderen. Wij adviseren u graag over het bestrijden van vlooien bij uw huisdier. Bezoek een Jumper vestiging bij u in de buurt.

Pas op voor de eikenprocessierups!

De eikenprocessierups bevindt zich vaak aan de voet van een eikenboom en met een beetje wind waaien ze gemakkelijk weg en waaien ze op mensen of op de grond. U kunt de rupsen herkennen aan lange brandharen. De eikenprocessierups leeft in groepen en kunnen voor irritatie zorgen bij mens en dier! Let goed op, vooral in de bermen! Laat uw hond niet aan spinsels snuffelen.

De brandhaartjes zorgen voor jeuk, zwellingen en roodheid. Is de eikenprocessierups in aanraking geweest met de ogen van uw hond? Of met de huid? Spoel direct de ogen/huid af met water. Doorgaans zijn de klachten weg na enkele dagen. Als uw hond na een aantal dagen nog last heeft, neem dan direct contact op met uw dierenarts.

De lente brengt natuurlijk ook veel vrolijkheid met zich mee! Ook uw hond ruikt de lente en verlangt ernaar om samen met u op avontuur te gaan! Een vrolijke lente gewenst voor alle baasjes en huisdieren! 

Start typing and press Enter to search