fbpx
 In Knaagdieren

Wanneer u een hamster wilt aanschaffen, komen vanzelf de vragen: hoeveel hamsters en welke soort?
Er worden vijf soorten hamsters als huisdier gehouden: de Syrische (goudhamster) en vier soorten dwerghamsters (Russische, Chinese, Campbelli en Roborovski dwerghamster). Syrische hamsters leven in de vrije natuur in hun eentje. Een hamster voelt zich thuis dus ook prettiger zonder gezelschap. Ze kunnen erg onverdraagzaam zijn en elkaar behoorlijk verwonden als ze samen worden gehouden. Alle dwerghamsters, behalve de Chinese, leven in de natuur in groepen. Thuis voelen ze zich ook prettiger in een groepje of met zijn tweetjes. Neem dieren van hetzelfde geslacht. Dat geeft bijna nooit problemen!

De juiste huisvesting

Een (dwerg)hamster kan men het beste houden in een ruime, stevige kooi in de woonkamer. De slaapkamer is minder geschikt omdat het een nachtdier is. Zorg ervoor dat het verblijf niet in de volle zon of op de tocht staat! Dit is heel gevaarlijk voor een (dwerg)hamster. Het meest geschikt is een traliekooi met een stevige onderbak. Let er op dat de rand hoog genoeg is. Anders zullen er veel rommeltjes naast de kooi terechtkomen.

Bodembedekking en nestmateriaal

Kies een bodembedekking die veel vocht absorbeert, zacht is en niet stuift. Hamsters hebben graag een hoek met heerlijk, zacht nestmateriaal. Het verblijf dient elke week te worden schoongemaakt.

De juiste voeding voor uw hamster

De voeding van een (dwerg)hamster bestaat uit droogvoer met dierlijke eiwitten, hooi, vers voer en lekkernijen. Zorg altijd voor een drinkflesje met vers water. Hooi is belangrijk voor een voeding, voor een goede spijsvertering is het onmisbaar! Een hamster moet dagelijks over vers hooi kunnen beschikken. Onder vers voer verstaan we groente, fruit en vers geplukte veldkruiden. Oorspronkelijk komen (dwerg)hamsters uit droge gebieden. Geef een hamster niet te vaak en te veel groenvoer. Hamsters kunnen vrijwel alle soorten groente en fruit eten, ze vinden echter niet alles even lekker. Geef uw (dwerg)hamster nooit snoep, koek of chips! In onze Jumper winkels vind je een heel assortiment aan verantwoorde snacks.

Start typing and press Enter to search