fbpx
 In Hond

U wilt gaan sporten met uw hond….maar welke sport past het beste bij u en uw hond?

Honden vinden het erg leuk om te sporten en zijn graag actief bezig. Maar dit geldt niet voor alle honden. Behendigheid is bijvoorbeeld een goede sport voor een border collie, maar een teckel doet u er geen plezier mee. Sporten is erg goed voor uw hond en het helpt om de band tussen u en uw hond te versterken. De volgende hondensporten worden meestal in wedstrijdverband uitgevoerd. Natuurlijk zijn er ook sporten die u gewoon samen met uw hond kunt uitoefenen, zonder wedstrijdverband.

Agility / Behendigheid

Agility, is een actief spel voor zowel de hond als het baasje. Bij deze sport moeten de baas en de hond een parcours met hindernissen afleggen. Vaak wordt dit op wedstrijd niveau gedaan en dan is het de bedoeling dat het parcours in zo kort mogelijke tijd zonder fouten wordt afgelegd. Dit is een sport voor de volwassen hond.

Canicross

Bent u zelf erg sportief? Dan past deze sport goed bij u. Het gaat erom om zo snel mogelijk met uw aangelijnde hond een parcours af te leggen. Iedereen kan deze sport uitoefen. Het beste is als uw hond minimaal 1 jaar is. Deze sport wordt vaak in wedstrijdverband uitgeoefend, maar u kunt zelf ook een parcours uitzetten in een natuurgebied of bos. Het doel is om uw eigen tijd te verbeteren en om het parcours zwaarder te maken.

Flyball

Bij de originele flyball wedstrijden zijn de honden verdeeld in twee ploegen met minstens vier honden. Elk team moet zo snel mogelijk een parcours afleggen. De baan bestaat uit vier hindernissen (sprongen voor de hond). Achter de laatste hindernis staat het flyballapparaat. Als de hond met zijn voorpoten op het pedaal drukt, vliegt er een tennisbal uit. De hond moet de tennisbal dan zo snel mogelijk naar zijn baasje brengen. Uw hond moet wel een beetje ‘ballengek’ zijn en verdraagzaam met andere honden. Dit is een echte teamsport en het team dat het minste aantal fouten maakt, is de winnaar. In principe kan elke hond deelnemen aan flyball.

Dog Frisbee

Dit is vooral een leuk spel om met uw hond in het park te doen. Het enige wat u nodig heeft is een frisbee en een open vlakte zodat u en uw hond alle ruimte hebben. Deze sport is niet aan te raden bij alle honden. Honden met een gevoelige rug kunnen deze sport maar het beste vermijden. Deze oefening is ook niet geschikt voor een pup, omdat u het beste uw hond niet teveel kunt belasten als hij nog in de groei is. U moet ook zorgen dat u een goede frisbee heeft die niet zo snel kan breken. Deze sport kunt u ook in wedstrijd verband beoefenen.

Het is heerlijk om samen met uw maatje te gaan sporten. En het is ook nog eens gezond! Controleer hem wel eerst even op eventuele hart- en longproblemen voordat u regelmatig gaat sporten.

Start typing and press Enter to search

zwemmen hondLabrador hond Honden opvoeding