fbpx
vogels-jumper-dierenwinkel1

Informatie over vogels

Er zijn veel soorten vogels te koop. Verzamel van te voren informatie. Zo voorkomt u dat u kiest voor een vogel die niet helemaal bij u past. Dieren, dus ook vogels hebben hun eisen voor huisvesting en voeding. Hoe meer u er over weet, hoe minder problemen zich kunnen voordoen. Sommige vogels leven met meerdere soortgenoten bij elkaar, anders kwijnen ze zelfs weg. Vogels die op de plaats van herkomst alleen leven, kunnen beter alleen gehouden worden. Er zijn vogels die gekweekt zijn op hun zangtalenten of op hun uiterlijk. Vogels zijn geen knuffeldieren. Met een parkiet of papegaai kunt u meer contact krijgen, maar steek er dan veel tijd in!

De juiste huisvesting

Sommige vogels moeten in huis gehouden worden, andere vogels mogen in de zomer naar buiten, maar moeten in de winter weer naar binnen. Weer andere vogels zijn goed aangepast aan ons klimaat en kunnen het hele jaar naar buiten. Maak van te voren een keuze. Bij de plaatsing van een volière komt veel kijken. De aanschaf van een vogelkooi in huis is veel eenvoudiger.

De ruimte die de kooi biedt is ook belangrijk. Kies liever een te grote kooi dan een te kleine. Op de bodem van de kooi moet een laag volièrezand liggen. Dit bevat grit, wat de vogels ook nodig hebben. De vogels kunnen ook naar gevallen zaadjes zoeken en sommige vogels nemen graag een zandbadje. Houd voer- en drinkbakjes goed schoon, vergeet de zitstokken niet te reinigen en ook het zand moet regelmatig ververst worden.

De juiste voeding voor uw vogel

Is de keuze gevallen op een vogel die levend voer zoals meelwormen moet eten terwijl zijn toekomstige baas daar van griezelt, kies dan voor een andere soort. Er zijn heel veel soorten vogels die alleen zaadjes en af en toe wat fruit of groente eten. Onze Jumper winkels hebben naast algemene voedingen ook veel specifieke voedingen. Sommige vogels hebben een kalkblokje nodig.

Start typing and press Enter to search