fbpx

Informatie over vissen

Goudvissen zijn koudwatervissen. Ze hebben geen speciaal zeewater nodig en het hoeft niet verwarmd te worden, zoals voor tropische vissen. Een goudvis, waar goed voor gezorgd wordt, kan verbazend lang leven: misschien wel twintig jaar!

Het verzorgen van een goudvis

Bij de verzorging van een goudvis komt best veel kijken. Zorg ervoor dat het aquarium groot genoeg is voor het aantal vissen dat u wilt houden. Gebruik grind maar pas op voor stenen met scherpe randen; een vis kan zich hieraan pijn doen. Goudvissen voelen zich lekker bij een temperatuur tussen 18 en 22 graden celsius, al kunnen ze ook leven bij een andere temperatuur, als de veranderingen maar geleidelijk gaan; niet meer dan twee of drie graden per dag. Voor het aquarium gebruikt u leidingwater. Haal regelmatig voedselresten en dode blaadjes uit het aquarium. Een waterfilter helpt ook. Daarnaast kan een biologisch filterpreparaat aan het water toegevoegd worden. Dit bevordert de groei van bacteriën, die het water zuiveren door schadelijke resten af te breken.

De juiste voeding voor uw goudvis

Goudvissen hebben ander voedsel nodig dan gewone vissen. Gedroogd voedsel is een goed basisvoedsel maar goudvissen hebben ook levend voedsel nodig, zoals koudwatergarnalen of watervlooien. Geef twee keer per dag droogvoer, steeds op dezelfde tijd. Geef nooit teveel. Geef alleen zoveel als de vissen opeten in vijf tot tien minuten. Geef een keer per week levend voedsel. Ook eet een goudvis graag de algen van de waterplanten af. Let op dat de goudvis niet te eenzijdig voedsel krijgt. Hier kan een vis ziek van worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze medewerkers.

Vissen bij Jumper

Het assortiment vissen verschilt per Jumper winkel. Er zijn vestigingen met uitgebreide tropische afdeling en vestigingen zonder vissen. Informeer daarom vooraf bij de Jumper bij u in de buurt voor de beschikbaarheid.

Aquarium vissoorten

U wilt graag aquariumvissen gaan aanschaffen maar bent nog een beginner? Welke vissen kunnen bij elkaar? En hoeveel vissen kunnen er in mijn aquarium? Bedenk dat vissen minimaal 10 keer hun [...]

Een aquarium beginnen

Wilt u graag een aquarium starten? Er is niets leuker dan thuis kunnen genieten van een mooi aquarium. Maar bedenk wel dat u ten eerste veel geduld moet hebben als u een aquarium wilt beginnen. [...]

Start typing and press Enter to search