fbpx
knaagdieren-jumper-dierenwinkel

Informatie over knaagdieren

Een konijn schaft u niet zomaar aan. Er zijn veel rassen, grote en kleine konijnen, waar een keus uit gemaakt kan worden. Uw Jumper medewerker zal precies kunnen vertellen hoe een jong konijntje zal uitgroeien.

De juiste huisvesting

In huis heeft een konijn graag een traliekooi met een stevige onderbak. Kies er eentje met een hoge rand, zodat er weinig bodembedekking, hooi en andere rommel uit de kooi kan vallen. Plaats de kooi niet in de zon of op de tocht. De bodembedekking moet vocht kunnen absorberen, zacht zijn en niet stuiven. Plantaardige materialen, zoals vlas en maïskolven zijn geschikt. Konijnen maken graag een nestholletje. Onze Jumper winkels hebben volop keuze. Een konijn doet zijn behoefte meestal op dezelfde plek. Met een konijnentoilet blijft de kooi schoon. Een konijn kan ook in een verblijf in de tuin worden gehouden, maar dan is het contact minimaal, waardoor u veel plezier van het houden van een konijn mist. Bovendien moet u met koud, guur weer en neerslag extra maatregelen nemen.

De juiste voeding voor uw konijn

Hooi mag niet ontbreken, omdat het essentieel is voor een goede spijsvertering en het bevat calcium en magnesium. Geef genoeg hooi, zeker als het konijn dit ook als nestmateriaal gebruikt. Een konijn eet twee soorten droogvoeding: gemengde voeding en geperste korrels. Konijnen eten graag vers voer, zoals groente, fruit, verse veldkruiden en een korstje brood. Speciale snacks niet zelf bedenken! Kies liever uit het assortiment van uw Jumper.

Leuke cavia weetjes!

Wist u dit al van uw cavia: – Als uw cavia verschillende keren op en neer springt, dat hij dan gelukkig is? Dit doen cavia’s vaak als u bijvoorbeeld iets liefs voor hen hebt gedaan. – [...]

Start typing and press Enter to search