fbpx
kat-kattenvoeding-kattenvoer-jumper-dierenwinkel

Informatie over katten

Wilde katten leven niet in groepen. Bij de grote katten is de leeuw hier een uitzondering op. Onze huiskat kan heel goed in zijn eentje bij ons wonen, maar hij vindt het meestal gezellig om één of meerdere andere katten als gezelschap te hebben. Een enkele keer klikt het helemaal niet en is het beter dat één van de katten wordt herplaatst. Komt er een kitten bij dan wordt hij meestal geaccepteerd. Als er twee katertjes in huis zijn, zorg er dan voor dat ze op tijd worden gecastreerd. Als ze geslachtsrijp worden, gaan ze sproeien om hun territorium te markeren. Castratie voorkomt in verreweg de meeste gevallen sproeigedrag.

Katten benodigdheden

Katten liggen graag bij ons op schoot, op de bank en op bed. Het ligt aan het baasje wat wel en niet is toegestaan, maar er zijn hele mooie kattenmandjes voor de kat te koop. Denk ook eens aan een mooie krabpaal. Hier kan hij heerlijk op liggen of in wegkruipen en vooral ook zijn nagels aan scherpen. Als de kat in het voorjaar zijn wintervacht – en in de herfst zijn zomervacht – verliest moet hij wat vaker gekamd en geborsteld worden dan anders. Schaf hier goed materiaal voor aan. Vraag advies bij uw Jumper.

Katten zijn dol op spelen

Katten zijn dol op spelletjes en kattenspeelgoed. Onze Jumpers hebben een groot assortiment. Zo is er speelgoed dat geluidjes maakt. Het gerammel, geritsel of gepiep trekt zeker de aandacht van de kat. Denk ook aan speelgoed waar baas en kat samen mee kunnen spelen, want spelen met de baas is natuurlijk wel zo leuk.

De juiste voeding voor uw kat

Kies een goede voeding voor de kat. Katten zijn kieskeurige eters, maar er is voldoende keuze in uitstekende en smakelijke voeding. Het is niet verstandig om zelf te gaan kokkerellen. Zo’n maaltijd is niet altijd uitgebalanceerd. Geef kattensnoepjes en -snacks met mate. Een hapje van onze tafel is ongezond. Onze voeding is veel te zout en gekruid voor de kat. Ook kaas en worst zijn niet gemaakt voor de kat, maar voor ons!

Start typing and press Enter to search