fbpx
honden-advies-jumper

Informatie over honden

Een hond is een echte kameraad. Hij maakt wel 10 tot 15 jaar deel uit van het gezin. De opvoeding van de hond is belangrijk. Is hij goed opgevoed dan is dat prettig voor de baas, het gezin en de omgeving. Het zindelijk maken en de verdere opvoeding kosten veel tijd. Wees bij de opvoeding altijd consequent. Wat vandaag niet mag, mag morgen ook niet. Ook de verzorging kost tijd. Afhankelijk van het ras kan er veel tijd in de vachtverzorging zitten. Een pup moet in het begin regelmatig ingeënt worden.

De juiste voeding voor uw hond

Het aantal maaltijden en de hoeveelheid hondenvoeding hangt af van de leeftijd en van het activiteitenniveau van de hond. Houd de adviezen op de verpakking aan als gemiddelde. Zijn de ribben van de hond te voelen maar niet te zien, dan is het goed. Zijn ze niet te voelen, dan is hij te dik en moet hij minder eten en meer bewegen. Door overgewicht kunnen gewrichtsafwijkingen en hartproblemen ontstaan. Stel zelf geen menu samen, maar kies voor een hoogwaardige voeding.

Jumper Dierenwinkel MedewerkersOnze medewerkers

Onze medewerkers bij uw Jumper geven u graag advies. Geef een pup eerst de voeding die hij bij de fokker gewend was. Hulp nodig bij de overgang naar andere voeding? Je leest het allemaal hier! In het menu van de hond moeten beslist harde brokken zitten. Deze zijn heel goed voor zijn gebit en voorkomen de vorming van tandsteen. Zorg altijd voor een bak schoon drinkwater. Geef de hond geen tafelrestjes. Ze zijn, net als stukjes worst en kaas, veel te zout en te gekruid. Er zijn veel producten om de hond verantwoord te verwennen.

Gebitsverzorging hond

Een ‘Prodent Smile’, die willen we natuurlijk allemaal wel! Maar soms vergeten we, door al het driftige poetsen en boenen, dat onze dieren ook stralend door het leven willen (en zouden moeten) [...]

Zomertips voor honden

Helaas gaan honden en hoge temperaturen niet goed samen.  Honden kunnen de warmte moeilijk kwijt en hebben geen zweetklieren zoals mensen. Lees hier welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen voor [...]

page 1 of 2

Start typing and press Enter to search