fbpx
 In Kat

Heeft u net een kitten in huis genomen? Is uw huis wel helemaal veilig voor uw kitten?
Kittens zijn namelijk ontzettend nieuwsgierig en willen graag alles onderzoeken. Dit is helaas vaak niet zonder gevaren. Kittens zijn erg snel en wurmen zich in de kleinste gaatjes.

  • Zet uw kostbare en breekbare dingen even tijdelijk weg.
  • Maak elektriciteitssnoeren vast en werk deze goed weg zodat uw kitten er niet mee kan spelen. Pas ook goed op bij het strijken, kittens houden ervan om met snoeren te spelen en kunnen ernstig gewond raken door een vallend en heet strijkijzer.
  • Controleer alle ramen in huis. Denk ook aan kantelramen! Zorg dat de ramen dicht zijn of doe er gaas of een hor voor.
  • Zorg dat de deur naar de toilet en badkamer dicht is.
  • Kijk uit met pannen met heet water. Dit kunt u niet onbeheerd achterlaten. Ook als u uw bad vol laat lopen met heet water. Kittens kunnen verdrinken of verbranden.
  • Pas op met de wasmachine of de droger. Kittens vinden het heerlijk om tussen de was in de wasmachine of droger te liggen. Check altijd even of uw kitten er niet in zit als u de wasmachine of droger aanzet. Het beste is als u altijd het deurtje dichthoudt.
  • Kittens kunnen meestal nog niet hoog springen en komen dan via de zijkant van uw bank of meubels naar boven. Een glad kleed voorkomt dit.
  • Giftige kamerplanten moet u wegzetten en de overige planten kunt u tijdelijk ergens anders neerzetten.
  • Pas op met kleine voorwerpen (oorbellen, dopjes etc.), medicatie en schoonmaakproducten. Deze kan uw kitten inslikken.
  • Kitten spelen graag met touwtjes, draden maar ook met naalden. Laat dit niet rond slingeren. Pas dus goed op wat u in huis onbeheerd achterlaat.

Stout gedrag bij uw kitten?

Uw kitten wilt graag op avontuur uit! Als u kitten iets heeft gedaan wat niet mag, hoe moet u dit nu duidelijk maken? Reageer nooit agressief tegen hem. Straf hem ook niet, want uw kat snapt dit niet. Probeer de oorzaken van het vervelende gedrag te achterhalen en te voorkomen. Verveling kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn van het wegkrabben van uw behang. Zorg dat uw kat dan een geschikte krabpaal of lokstof heeft en maak dit extra aantrekkelijk met bijvoorbeeld wat kattenkruid. U moet uw kat belonen voor het juiste gedrag. U kunt een kat niet straffen op een manier die wij als mensen kennen. Moedig juist het positieve gedrag aan. Kittens leren door middel van ervaringen en als dit om leuke ervaringen gaat, dan zal uw kitten dit nog een keer willen meemaken.

Start typing and press Enter to search