fbpx
 In Hond

Krabt uw hond veel? Of bijt hij overdreven? Maar weet u niet of het vlooien bij uw hond zijn of niet? Wanneer dit het geval is, is het verstandig de vacht eens te inspecteren. Als u zwarte vlekjes tegen komt, dan zijn dit vaak vlooienpoepjes en duiden op een besmetting met vlooien.

Het beste kunt u uw hond op een wit laken leggen of op een stuk wit papier om de vlooien poepjes goed te kunnen zien. Om er zeker van te zijn dat het inderdaad vlooienpoepjes zijn, legt u de vlooienpoepjes op een vochtig papiertje. Als het papiertje rood verkleurd of roestbruin wordt, dan zijn het vlooienpoepjes. De rode kleur komt namelijk van het bloed dat de vlo opgezogen heeft. Vlooien hebben niets met de hygiëne van uw hond te maken, elke hond kan vlooien krijgen.

Wat doen vlooien bij uw hond?

Door het krabben kan uw hond kale plekken krijgen en een geïrriteerde huid. Vlooien kunnen ook tot vlooienallergie lijden. Sommige honden zijn gevoelig voor het speeksel van de vlo waardoor er een allergische reactie kan ontstaan. Honden kunnen zichzelf dan krabben tot bloedens toe. Daarnaast kunnen vlooien eitjes van lintwormen bij zich dragen. Alle reden dus om uw hond zo snel mogelijk vlo vrij te maken!

Hoe kunt u vlooien bestrijden?

Heeft u vlooien in huis, maak dan alle plekken van uw huis schoon waar uw huisdieren komen. Wist u dat ongeveer 5% van de vlooien op uw huisdier zitten en de rest in de omgeving? (Zorgvuldig stofzuigen helpt al heel veel bij het verwijderen van eitjes). Koop een anti-vlooienmiddel en behandel uw huisdier maandelijks. Behandel ook de omgeving met een omgevingsspray tegen vlooien.

Vlooien voorkomen bij uw hond

Het beste is om uw hond het hele jaar tegen vlooien te behandelen. Het voorkomen van vlooien is beter dan de vlooien later proberen te verwijderen. Door uw hond gedurende het jaar te behandelen doodt u eventuele nieuwe vlooien binnen 24 uur.

Jumper De diersuper

Wij adviseren u graag over het bestrijden van vlooien bij uw hond. Bezoek een Jumper vestiging bij u in de buurt. 

Start typing and press Enter to search

Giftig eten hond