fbpx
 In Vissen

U heeft net een aquarium gekocht, ook heeft u de producten op het boodschappenlijstje gekocht. Hoe begin ik nu met inrichten?

  1. Ten eerste, plaats het aquarium in een ruimte waar weinig licht van buitenaf komt. Plaats het aquarium ook niet in een drukke omgeving, bijvoorbeeld naast de deur of TV.
  2. Het aquarium moet waterpas staan, dit voorkomt lekkage.
  3. Maak het aquarium goed schoon voordat u hem gebruikt. Doe dit niet met zeep of chemische middelen. Dit is namelijk schadelijk voor de plantjes en voor de vissen. Bij Jumper zijn diverse reinigingsmiddelen verkrijgbaar.
  4. Begin vervolgens met de achterwand en lijm deze goed vast. (Gebruik hier speciale aquarium lijm voor). Aan de achterkant van het aquarium kunt u ook een poster plakken. Zorg dat u stroom heeft bij het aquarium.
  5. U kunt ervoor kiezen om een voedingsbodem in het aquarium aan te brengen, maar dit hoeft niet. Er wordt vaak gezegd dat een voedingsbodem ervoor zorgt dat uw planten gaan groeien. De waterplanten zullen wel voeding uit de bodem halen, maar u kunt ook voeding aan de planten geven door vloeibare meststoffen toe te voegen aan het water.
  6. Plaats over de eventuele voedingsbodem fijn grind (Deze grindsteentjes moet u van te voren even spoelen in een emmer water, zo wordt een stofwolk voorkomen). Op langer termijn kan zand dichtslaan en dit houdt in dat er geen zuurstof meer bij kan komen. Het kan dan zijn dat de bodem gaat rotten en dus gaat stinken.
  7. Plaats het verwarmingselement in een hoek met aan de andere kant de thermometer. Op deze manier is de temperatuur het nauwkeurigst. Zet het verwarmingselement niet aan als deze niet in het water zit.
  8. Plaats vervolgens de filter en eventueel een beluchtingpomp. Deze is beluchtingpomp is niet nodig, mits u een goede beplanting in het aquarium heeft. Zet de filter en de beluchtingpomp niet aan als deze niet in het water zit. Zorg dat uw aquarium goed verlicht is. De planten en vissen hebben dit nodig.
  9. Plaats vervolgens stenen, kienhout etc. Let erop dat u kienhout moet uitkoken en vol moet laten zuigen met water. Anders gaat deze drijven in de bak.
  10. Vul daarna het aquarium. Het handigste is om deze te vullen met een tuinslang. Het water wordt troebel, maar dit komt later goed. Vervolgens zuigt u via dezelfde tuinslang alles er weer uit. Op deze manier krijgt u het water helder. Herhaal dit dan een paar keer. Zorg dat het water rond de 24 graden is.

Jumper de Diersuper

Jumper helpt u graag bij de advisering over het beginnen van een aquarium. Het assortiment vissen en aquariums verschilt per Jumper vestiging. Er zijn vestigingen met een uitgebreide tropische afdeling en vestigingen zonder vissen. Informeer daarom vooraf bij de Jumper bij u in de buurt voor de beschikbaarheid.

Start typing and press Enter to search