fbpx
 In Vogels

Kanaries zijn de bekendste vogels die als huisdier worden gehouden in Nederland als zaadetend soort. De parkiet en papegaai zijn ook enorm populair. Maar wat zijn de kenmerken van een kanarie, parkiet of papegaai? En wat zijn de verschillen op het gebied van verzorging?

Parkiet

Een parkiet behoort tot de papegaaien familie en de grasparkiet is de meest bekende soort. Een parkiet is een vrolijke vogel met elk een eigen karakter. Een parkiet kan druk zijn, heel speels zijn, hele verhalen fluiten en sommige kunnen heel brutaal zijn. Een parkiet wordt vaak geadviseerd bij gezinnen met kinderen omdat ze niet zo fel zijn in de omgang. Het is verstandig om twee parkieten of meer te houden in plaats van één. Een parkiet kan zich namelijk al snel alleen voelen als u bijvoorbeeld niet thuis bent. Wilt u meer weten over de parkiet? En wilt u hem bijvoorbeeld tam gaan maken?

Papegaai

De papegaai kennen we als een vrolijke en intelligente vogel. Het niveau van een papegaai is namelijk hetzelfde als dat van een kind van 4 jaar oud. Een papegaai kan eenvoudig woorden leren, stemmen herkennen en imiteren. Maar sommige papegaaien willen liever kunstjes leren en zullen moeilijker gaan praten.

De karakters van papegaaien kunnen erg verschillen. Zo zijn er papegaaien die erg nieuwsgierig zijn maar ook papegaaien die erg dominant zijn. Een dominante papegaai zit op de hoogste tak. Het is dus belangrijk dat de papegaai niet te vaak op hoge plaatsen gaat zitten, want dan kan de vogel dominant gaan worden. Bedenk wel dat een papegaai wel 50 tot 80 jaar oud kan worden.

Kanarie

Een kanarie is een vrolijke vogel met een korte snavel. De kanarie is erg actief en dit zult u dan ook meemaken in de kooi. Kanaries zijn vriendelijke vogels onder elkaar en kunnen goed samenleven met andere vogelsoorten. Wel tijdens de broedtijd kunnen er ruzies tussen de mannetjes ontstaan. Een kanarie kan met juiste verzorging gemiddeld 8 tot 10 jaar oud worden. Als u echt een fluitkanarie wil hebben, dan moet u voor een mannetjes kanarie kiezen.

Jumper de Diersuper

Wij adviseren u graag over vogels. Vind een Jumper vestiging bij u in de buurt.

Start typing and press Enter to search