fbpx
Geschiedenis van Jumper
Al bijna 30 jaar verkopen wij dierbenodigdheden in onze winkel(s). Door de jaren heen is er veel gebeurd en veranderd. Daarom nemen we je graag mee in de geschiedenis van Jumper!

Jumper de diersuper is in 1992 opgericht door toenmalig directeur en aandeelhouder Sjaak Dijkhuis. De eerste Jumper winkel werd in 1992 geopend in Zwolle en door hem ook zelf geëxploiteerd. In die tijd was deze winkel, met meer dan 600 m2 vloeroppervlakte, een hele grote onder de dierenwinkels.
Jumper filialen

Daarna volgden winkels in Almelo, Enschede, Emmen en Hoogeveen, waarna een franchiseformule werd gestart onder de naam Jumper. Zelfstandig ondernemers konden de ‘Jumper formule’ in franchise gaan exploiteren. Het Jumper hoofdkantoor, dat oorspronkelijk gevestigd was in Zwolle, werd al snel te klein. In 2001 is het kantoor daarom verhuisd naar Arnhem. Hier werd de grote fouragehandel Terberg overgenomen en omgebouwd naar Jumper XXL Arnhem. Met ruim 4000 m2 was dit de grootste Jumper winkel, en dat is het nog steeds! Ook werd er op het bedrijventerrein aan de Leemansweg in Arnhem een distributiecentrum onder de naam QPL ingericht om het groeiende aantal Jumper winkels te bevoorraden.
geschiedenis-jumper-oude-logo
In 2005 is de uitbreiding van Jumper op grote schaal ingezet. Echter niet alleen in Nederland. In 2005 heeft Jumper Belgische dierenwinkels opgezet onder de naam Maxi Zoo. Deze keten groeide in korte tijd uit tot een 25-tal winkels. Deze winkels zijn in 2008 weer verkocht, om ons weer geheel te focussen op Nederland.
Jumper Shop-in-Shops

Vanaf 2005 werden niet alleen zelfstandige grote Jumper winkels toegevoegd aan de organisatie, maar werd de focus ook gelegd op Jumper shops. Deze Jumper shops werden als onderdeel van een tuincentrum of bouwmarkt toegevoegd, de zogenoemde Jumper Shop-in-shops. Dit zijn grote Jumper afdelingen in bestaande bouwmarkten en tuincentrums.

Een nieuwe aandeelhouder

In 2017 werden de aandelen door oprichter en eigenaar Sjaak Dijkhuis verkocht aan een nieuwe aandeelhouder: Kees Vierhouten. Hij heeft opnieuw een impuls aan de groei en vernieuwing van de organisatie gegeven. In 2018 werden er maar liefst 8 nieuwe winkels toegevoegd! Namelijk Groningen, Zwolle, Meppel, Hengelo, Amersfoort, Hoorn, Beek en Nuenen. Elk jaar groeit de organisatie door.
Om de groei bij te blijven, zijn het Jumper hoofdkantoor en distributiecentrum in 2019 opnieuw verhuisd naar een nóg groter en moderner pand. Deze werd gevonden in het huidige pand en logistiek centrum aan de Delta in Arnhem. Van hieruit zijn we voorlopig weer voorbereid op de groei in de toekomst! In 2021 zijn we doorgegroeid naar ruim 80 filialen en shop-in-shops.
Enkele nieuwe Jumper filialen
Jumper is volop in beweging!

Start typing and press Enter to search