fbpx
 In Kat

Onze katten, die regelen hun ‘zaakjes’ over het algemeen erg goed. Maar ondanks dat deze zelfstandige huisgenoten het allemaal graag zelf oplossen, kunnen ze onze hulp soms best gebruiken! Met name op het gebied van een  ‘Prodent Smile’, komt de hulp van de kattenbaas te pas. Een gezond en mooi gebit ziet er namelijk niet alleen goed uit, het zorgt ook voor heel veel gezondheidsvoordelen!

In februari staat Jumper, de gehele maand, in het teken van het gebit. Van snacks tot poetsen, we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden. En naast uitleg kun je van ons natuurlijk vooral veel gebitsaanbiedingen verwachten! Houd voor de laatste acties dan ook onze folder en onze Prijspakkers in de gaten, dan weet je zeker dat je er op tijd bij bent!

EEN GEZOND KATTENGEBIT

Als echt jagers, zijn katten gebouwd op het vangen en doden van prooidieren. Bij deze (vaak) nachtelijke avonturen, komt een scherp en stevig gebit natuurlijk goed van pas. Maar of jouw kat nu een actieve buitenkat of juist een gezellige binnenkat is, het gebit kan soms wel wat schoonmaakhulp gebruiken. Een beetje tandsteen kan namelijk al snel verergeren en zorgen voor gezondheidsproblemen in de rest van het kattenlichaam. Het is daarom belangrijk om het gebit van jouw dier goed in de gaten te houden. Wees alert op signalen als een stinkende adem, een verminderde eetlust, kwijlen en/of een dier dat zichzelf minder goed verzorgt. Daarnaast kun je een heleboel voorkomen door regelmatig een gebitscheck uit te voeren. Met veel oefenen en klein beginnen, kun je al heel veel voor elkaar krijgen.

Waar je een hond wat makkelijker een gebitscheck of tandenpoetssessie aanleert, is dat bij een kat een stuk lastiger. Begin daarom klein en zorg dat je veel lekkere snacks en warme knuffels voorhanden hebt.

GEBITSCHECK OEFENEN:

1. Laat jouw kat een goed moment uitkiezen, achter de kat aan gaan werkt vaak averechts en het is belangrijk een ontspannen moment te gebruiken
2. Probeer de lip van jouw kat omhoog te schuiven wanneer hij/zij bij je komt, doe dit heel kort, maar beloon jouw dier alsof het een geweldige truc heeft uitgevoerd
3. Maak je beloning niet te uitbundig, dit kan je kat juist afschrikken, maar kies voor een manier die bij jouw kat past (een lekkere kriebel op zijn/haar favoriete plek, of juist die ene heerlijke snack).
4.  Probeer niet teveel te doen, maar verspreid het oefenen over verschillende momenten, iedere keer til je de lip net wat langer op

Tip: zorg dat je de tijd hebt en neemt om dit met jouw kat(ten) te oefenen, geduld is het belangrijkste ingrediënt in het aanleren van een gebitscheck

GEBITSVERZORGING KAT

Is jouw kat een ster in het showen van zijn of haar gebit? Dan kun je ook aan de slag met het aanleren van tandenpoetsen. Ook dit pak je stapsgewijs (zoals hierboven beschreven) aan. Ziet jouw kat dit ‘gefriemel’ allemaal een stuk minder zitten? Dan zijn er gelukkig ook alternatieven, denk bijvoorbeeld aan mondwater en gebitssnacks.

Start typing and press Enter to search