fbpx
 In Hond

Een ‘Prodent Smile’, die willen we natuurlijk allemaal wel! Maar soms vergeten we, door al het driftige poetsen en boenen, dat onze dieren ook stralend door het leven willen (en zouden moeten) gaan. Een gezond en mooi gebit ziet er namelijk niet alleen goed uit, het zorgt ook voor heel veel gezondheidsvoordelen!

In februari staat Jumper, de gehele maand, in het teken van het gebit. Van snacks tot poetsen, we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden. En naast uitleg kun je van ons natuurlijk vooral veel gebitsaanbiedingen verwachten! Houd voor de laatste acties dan ook onze folder en onze Prijspakkers in de gaten, dan weet je zeker dat je er op tijd bij bent!

Een gezond hondengebit

Honden zijn gezegend met een indrukwekkend gebit en dat vraagt natuurlijk om wat verzorging.  Regelmatig kauwen op lekkere brokken en botten is helaas niet altijd voldoende, vooral kleine honden zijn ook gevoelig voor gebitsproblemen. Een beetje tandsteen kan al snel verergeren en zorgen voor gezondheidsproblemen in de rest van het hondenlichaam.

Het is daarom belangrijk om het gebit van jouw dier goed in de gaten te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld regelmatig een gebitscheck uit te voeren. Met veel oefenen en klein beginnen, kun je al heel veel voor elkaar krijgen.

Veel honden zijn niet gewend om op commando hun gebit te laten zien en vervolgens rustig te blijven zitten. Neem dan ook de tijd, om jouw hond dit aan te leren. Heb je nog een pup in huis? Begin dan ook alvast met het oefenen van de gebitscheck, handig voor thuis, maar ook heel fijn bij de dierenarts!

Gebitscheck uitvoeren:

1. Zorg dat je hond op commando kan gaan zitten en dan ook ontspannen kan blijven zitten
2. Til de lip aan één zijkant van de bek omhoog, begin met enkele seconden en verleng dit langzaam
3. Doe dit ook voor de andere zijde
4. Als je hond gewend is aan het optillen van de lip, probeer dan langzaam en rustig de bek te openen, ook hierbij begin je kort en verleng je de check naarmate je vaker oefent

Tip: belonen, belonen, belonen! Gaat het goed? Laat dit dan ook blijken! Ook al heb je de lip maar 2 seconden op kunnen tillen, ook dat is een stap vooruit. Honden onthouden alle positieve ervaringen en daar heb je de eerstvolgende oefensessie weer profijt van!

Wanneer het uitvoeren van de gebitscheck geen probleem meer is, kun je gemakkelijk overstappen op het aanleren van tandenpoetsen.
Ook dit voer je stapsgewijs uit, bekijk hiervoor deze handige instructievideo:

Wil jouw hond niks weten van al dit gefriemel? Ook geen probleem, naast tandenpoetsen kun je ook kiezen voor speciaal mondwater, of speciale gebitssnacks! Deze zorgen ervoor dat iets gewoons, zoals eten of drinken, ook gewoon gebitsverzorgend werkt. Alles wat je nodig hebt voor de gebitsverzorging van jouw hond kun je vinden bij een Jumper vestiging in jouw buurt!

Start typing and press Enter to search