fbpx
 In Vissen

Wilt u graag een aquarium starten? Er is niets leuker dan thuis kunnen genieten van een mooi aquarium. Maar bedenk wel dat u ten eerste veel geduld moet hebben als u een
aquarium wilt beginnen. Aquariumvissen hebben veel meer nodig dan alleen water. 
Na ongeveer 2 weken nadat u het aquarium hebt ingericht kunnen de eerste vissen er pas in. Dit heeft te maken met de balans die moet ontstaan tussen de bacteriën en de mineralen in het water. Daarnaast hebben ook de planten tijd nodig. Waar moet u allemaal aan denken bij de aanschaf van een aquarium?
En weet u al welke soort aquariumvissen u graag wilt?

Verdiep u in het soort vissen

Welke aquariumvissen wilt u in uw aquarium? Welke PH-waarde en temperatuur heeft deze vis nodig en gaat deze vis samen met de andere vissen die ik graag wil? Informeer altijd eerst over het soort vis en hun levenswijze. Bedenk ook dat een kleine vis niet altijd in een kleiner aquarium geplaatst kan worden, maar kijk naar het zwem- en territorium gedrag. Bezoek één van onze Jumper vestigingen voor het beste advies in uw situatie.

Aquarium

Hoe groot gaat het aquarium worden? Dit is vaak afhankelijk van bijvoorbeeld de plaats waar het aquarium komt te staan en het bedrag dat u eraan wilt besteden. De plaats van het aquarium is voor de vissen ook van belang, vissen zijn namelijk gevoelig voor stress. Plaats het aquarium dan niet bij een deur die constant open en dicht gaat. Plaats het aquarium ook niet direct in het zonlicht, maar altijd op een koele plaats. De temperatuur van het water is namelijk erg belangrijk. Elke vissoort heeft zijn eigen ideale temperatuur. Controleer dan ook regelmatig met een waterbestendige thermometer het water.

Bedenk dat een vis gemiddeld 10 keer zijn lengte qua aquarium nodig heeft. Voordat u vissen gaat kopen, moet u altijd even testen of er geen ammoniak of nitriet in het water zit. In uw lokale Jumper zijn diverse aquariumsets verkrijgbaar. U kunt het beste starten met een klein aantal vissen. Dit verstoort het biologisch evenwicht niet. Voor de zuurstofverdeling en het voorkomen van een hoge concentratie giftige stoffen moet er altijd een filter en luchtpomp worden geplaatst in een aquarium.

Aquarium tips:

  • – Let erop bij het aanschaffen van vissen, dat deze uit een schone bak komen zonder zieke of dode dieren. De meest actieve vissen, zijn vaak het gezondst.
  • – Zorg dat de verlichting op vaste tijden aanstaat en ongeveer 12 uur per dag.
  • – De filter moet goed werken en het water moet op de juiste temperatuur zijn.
  • – Hoe groter het aquarium, hoe makkelijker het is om deze te onderhouden.
  • – Denk ook aan een algeneter, deze vis graast de bladeren af en houdt deze schoon.

Wat moet u allemaal aanschaffen bij het beginnen van een aquarium?

Jumper de Diersuper

Jumper adviseert u graag over het beginnen van een aquarium. Het assortiment vissen en aquariums verschilt per Jumper vestiging. Er zijn vestigingen met een uitgebreide tropische afdeling en vestigingen zonder vissen. Informeer daarom vooraf bij de Jumper bij u in de buurt voor de beschikbaarheid.

Start typing and press Enter to search