Vissen

Vissen saai? Absoluut niet! Vissen zijn leuke, rustgevende huisdieren. Er zijn vele soorten vissen die als huisdier gehouden kunnen worden, van goudvissen tot tropische vissen. Deze leuke beestjes zwemmen rustig in hun aquarium en bieden een mooi uitzicht op de onderwaterwereld.

Een oase van rust

Vissen zijn een populaire keuze als huisdier vanwege hun schoonheid, hun ontspannende effect en het feit dat ze relatief eenvoudig te verzorgen zijn. Kan jij wel wat tips gebruiken over de verzorging van een vis?  Lees dan snel verder in een van onze blogs.

Download infogids
A+
A-

Veelgestelde vragen

Hoe warm/koud moet mijn aquarium zijn?

De ideale temperatuur voor een aquarium hangt af van de soort vis dat je houdt. Sommige soorten vis hebben een specifieke temperatuur nodig om gezond te blijven, terwijl andere soorten meer tolerant zijn voor temperatuurschommelingen. Zoek dit dus van te voren goed uit.

De temperatuur van het water kun je instellen met een thermostaat en controleren met een aquarium thermometer. Deze kan je allemaal vinden in jouw Jumper.

Wat moet ik kopen als ik vissen wil aanschaffen?

Als je vissen wilt kopen, zijn er een aantal dingen die je moet kopen om ervoor te zorgen dat de vissen gezond en gelukkig blijven. Dit zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt: Een aquarium, een filterpomp, aquariumdecoratie, voer, een thermometer, planten en een testsetje voor de waterkwaliteit. Je kan ook langs jouw lokale Jumper komen om het aquariumwater te testen.

Hoe oud worden vissen in een aquarium?

De levensverwachting van een vis kan sterk variëren door verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de soort vis en de waterkwaliteit. Sommige soorten vissen kunnen tientallen jaren oud worden, terwijl anderen slechts enkele jaren leven.

Wat voor voeding moet ik mijn vissen geven?

Er zijn verschillende soorten voedsel dat geschikt is voor vissen, afhankelijk van het soort vis. Sommige vissen eten voornamelijk plantaardig voedsel, terwijl anderen vleeseters zijn. Er zijn ook vissen die alleseters zijn en een gevarieerde dieet nodig hebben. Enkele voorbeelden van geschikt voedsel: droogvoer, levend voedsel en vers voedsel. Twijfel je wat het beste is voor jouw vissen? Vraag advies aan de aquariumspecialist bij jouw lokale Jumper vestiging.

Wat moet ik doen als mijn vissen ziek zijn?

Isoleer de zieke vissen. Als je meerdere zieke vissen hebt, is het belangrijk om deze te isoleren van de andere vissen om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

Bij Jumper hebben we een assortiment aan medicatie om de meest voorkomende visziekten te behandelen. Bij twijfel kan je altijd advies vragen aan een van onze medewerkers.

Vragen

Leesvoer voor visliefhebbers

Merken voor vissen

Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper
Edgard & Cooper