fbpx
 In Vogels

Elke dag heeft uw vogel verzorging nodig, maar wat is goede verzorging?
De dagelijkse verzorging betreft in ieder geval het dagelijks geven van vers
drinkwater en voedsel. Het voedsel is erg belangrijk voor uw vogel. Door elke dag aandacht te besteden aan uw vogel gaat de vogel zich aan u hechten en dit versterkt de band.

Voeding voor uw vogel

De basisvoeding voor de zaadeters bestaat uit een mengeling van verschillende soorten zaden. U moet er altijd voor zorgen dat er voldoende variatie in de voeding zit. De basisvoeding dient dan worden aangevuld met grit en maagkiezel, fruit, noten, kalksteen, eivoer, pellets of trosgierst. Als u uw vogel groente en fruit geeft, moet u dit wel met mate doen om problemen te voorkomen.

Is de keuze gevallen op een vogel die levend voer zoals meelwormen moet eten terwijl zijn toekomstige baas daar van griezelt, kies dan voor een andere soort. Er zijn heel veel soorten vogels die alleen zaadjes en af en toe wat fruit of groente eten. Onze Jumper winkels hebben naast algemene voedingen ook veel specifieke voedingen. Sommige vogels hebben een kalkblokje nodig.

De verzorging van uw vogel

Dagelijks moet u even controleren of alle vogels er goed en gezond uitzien. Controleer ook direct op vogelluis/vogelmijten. Deze leven tussen de veren van de vogels. De bodembedekking moet u regelmatig vervangen. De uitwerpselen op de bodem zijn namelijk een besmettingsbron van vogelziektes. De bodembedekker moet het vocht goed absorberen. Reinig ook regelmatig de kooi, zitstokken, voer- en waterbankjes. Zorg er ook voor dat uw vogel badwater heeft.

De verzorging van een vogel brengt veel tijd met zich mee. Hoe herkent u of uw vogel ziek is? En wat moet u allemaal aanschaffen voor uw vogel? Jumper adviseert u graag over het houden van vogels. Vind hier een Jumper bij u in de buurt.

Start typing and press Enter to search