fbpx
 In Hond

U gaat een hond kopen en wilt meer weten over een bepaald hondenras?

Jumper heeft voor u een top 10 populairste hondenrassen in Nederland samengesteld. Deze lijst is samengesteld op basis van het aantal inschrijvingenbij het Raad van Beheer. Welke hond past het beste bij u?

Labrador Retriever: 

De Labrador Retriever onderneemt het liefst alles met zijn eigenaar. Deze hond houdt van het gezin en gaat erg goed om met kinderen. Daarnaast zijn ze ook perfect als jachthond, reddingshond of een blindengeleidehond. De Labrador heeft door zijn verleden als jachthond behoefte aan veel beweging.

Let er wel dat Labradors erg gek zijn op eten en zullen niet uit zichzelf stoppen met eten. U bent er dus verantwoordelijk voor dat de hond niet te dik wordt.

 

 

 

Duitse Herdershond: 

De Duitse Herder wordt tegenwoordig ingezet als sport- en gezelschapshond. Deze hond is alert, nieuwsgierig, trouw, vriendelijk en volgzaam. Hij is erg gehecht aan zijn gezin en onderneemt dan ook graag alles met zijn gezin. Uit zichzelf zal hij de grote taak van waakhond op zich nemen en zal blaffen als hij onraad ervaart. De Duitse Herder houdt van lange wandelingen met zijn baas, hardlopen naast de fiets en zwemmen. Hij wil erg graag leren en pakt nieuwe dingen snel op.

 

 

 

Golden Retriever:

Een Golden Retriever is de perfecte gezinshond. Hij is intelligent, zachtaardig en heeft een stabiel karakter. Het zijn echte doorzetters met een groot uithoudingsvermogen.

Over het algemeen zijn deze honden onderdanig en een echte ‘mensenvriend’. Houd deze hond wel in beweging, anders kunnen ze sloom gaan worden. Ze zijn altijd wel in voor een spelletje en het soort beweging maakt voor deze hond niets uit. De ideale eigenaar is consequent en geduldig.

 

Berner Sennenhond: 

Een Berner Sennenhond is vriendelijk, sociaal en rustig. Het is een volgzame hond die zich aanpast aan het gezin. Deze hond is erg gehecht aan zijn gezin en is dan ook aanhankelijk. Ook wil een Berner Sennen graag buiten zijn en zijn territorium bewaken.

Helaas wordt de Berner Sennen gemiddeld niet zo oud en heeft vaak te maken met gewrichtsproblemen. Het gedrag dat deze hond toont, bestaat eigenlijk uit twee dingen: zijn genen, wat hij van zijn voorouders meekrijgt en aan de andere kant wat hij leert gedurende het eerste gedeelte van zijn leven.

 

Staffordshire Bull Terrier: 

Als deze hond goed wordt opgevoed is het een perfecte hond voor het hele gezin. Deze hond wil altijd wel spelen en kan goed met kinderen omgaan. Alleen is deze hond gigantisch sterk doordat ze ooit gefokt zijn om met stieren te vechten.

Deze hond is dan ook gespierd, actief, vlug en behendig. De Stafford is een trouwe hond die voor zijn baas door het vuur gaat. Hij staat vrolijk in het leven en heeft eindeloos geduld. De omgang met andere honden verloopt op volwassen leeftijd niet altijd vlekkeloos. De Stafford moet daarom goed gesocialiseerd worden op jonge leeftijd.

 

 

Chihuahua: 

De Chihuahua is een goede gezelschapshond en is energiek, ondernemend, brutaal en heeft een sterke wil. Deze hondjes zijn erg loyaal en raken erg gehecht aan het baasje. Deze hond kan zijn baasje volgen bij elke beweging en probeert zo dicht mogelijk bij het baasje te blijven.

Deze hondjes zijn intelligent en leren erg snel. Een Chihuahua is wel een van de kleinste honden, maar in dapperheid is het een van de grootste. Een Chihuahua kan lastig zijn met kinderen omdat ze makkelijk te bezeren zijn.

 

 

 

 

Boxer:

De Boxer is een levenslustige hond met een vriendelijk, vrolijk, speels karakter. Hij kan soms baldadig zijn en heeft altijd zin om iets te beleven. Een Boxer is een doorzetter en zal het niet snel laten merken als hij iets mankeert.

Een Boxer kan soms ruig en wild overkomen bij kinderen, maar is wel een echtekindervriend.

Als er indringers zijn,dan laat de Boxer goed van zich horen. Het is een goede waakhond en zal zijn gezin beschermen. De Boxer heeft veel behoefte aan beweging en gaat graag mee wandelen. Hij speelt graag met de bal en leertgraag, hij is wel snel afgeleid. Als hij telkens dezelfde oefening moet herhalen, raakt hij verveeld.

 

 

Franse bulldog:

Een Franse bulldog is een karaktervolle, extraverte en speelse hond. Deze honden zijn behoorlijk intelligent en als ze hun zin ergens op gezet hebben, kunnen ze volhardend zijn. Deze hond is ook gevoelig en kunnen zich als mensen gedragen. Ze kunnen piekeren als een mens waarbij één hard woord ze diep in hun ziel raakt.

Als hij naar zijn idee niet genoeg aandacht krijgt, kan hij als een klein kind zitten mokken. Een Franse bull is zeer aanhankelijk en wordt niet graag alleen gelaten. Ze willen deel uitmaken van het gezinsleven en kunnen dan wel jaloers zijn als de aandacht van de baas naar iets anders uitgaat. Als deze hond onraad bespeurt, zullen ze zich laten horen. Over het algemeen blaft een Franse bulldog niet veel.

 

 

Cavalier King Charles Spaniel: 

Dit kleine hondje is een echte gezelschapshond met een lief en zachtaardig karakter. Het is een charmante verschijning met zijn grote mooie ogen. Dit hondje is zeer aanhankelijk en goed in de omgang met vreemde mensen, ze passen zich snel aan op vreemde plaatsen.

Geef dit beestje wel genoeg aandacht en laat hem niet verkommeren, want hier gaat hij onder lijden. De Cavalier King Charles Spaniel kan het erg goed vinden met kinderen, maar ook is dit hondje net als de Chihuahua kwetsbaar dus laat de hond nooit alleen met kinderen.

 

 

 

Engelse bulldog: 

Deze hond zal veel aandacht aan u vragen, hij doet hier alles voor. De Engelse bull gaat goed samen met kinderen en speelt graag. Hoewel de hond wel van spelen houdt, houdt hij niet van lange wandelingen. Bij warme temperaturen komt het voor dat deze hond liever geen wandelingetje wil maken. Het is een vriendelijke, zachtaardige, rustige en vrolijke hond. Hij houdt van knuffelen, maar ook van lekker luieren.

Als ze ergens geen zin in hebben kunnen ze erg koppig en eigenwijs zijn. Deze hond is erg gevoelig voor uw stem en niet zo zeer voor lichamelijke straffen. Naar kinderen is hij enthousiast en tolerant. Natuurlijk moet u nooit honden alleen laten met kinderen. Andere honden vindt hij vaak niet zo interessant. Met zijn snurkende en knorrende geluiden kan het soms problemen geven met andere honden. Dit ras is meestal niet zo waaks en kan goed omgaan met andere diersoorten vanwege zijn kleine jachtinstinct.

Start typing and press Enter to search

wedstrijd sporten hondaanschaf hond