fbpx
 In Kat

Een kat stelt hoge eigen aan haar toilet. Als de kattenbak niet aan zijn wensen voldoet, dan zoeken ze wel een andere plek. Wat is er allemaal belangrijk aan de kattenbak?  

Een geschikte plek

De plaats waar de bak staat is erg belangrijk voor uw kat. Uw kat wil de kattenbak op elk moment makkelijk kunnen bereiken. Een rustige plek waar uw kat het huis toch kan overzien is de ideale plaats. Een kat wordt ook niet graag gestoord als hij op de bak gaat. Het liefst zou uw kat zijn bak in een onzichtbare en rustige hoek willen plaatsen.

Tip: Als uw kat zijn behoefte niet in de kattenbak heeft gedaan, maak deze plek dan niet schoon met chloor. Dit stimuleert uw kat om zijn behoefte weer op deze plek te doen.

De vorm van de kattenbak

Een kat houdt van een ruime kattenbak waarin hij de mogelijkheid heeft om zich te bewegen. Het is ook belangrijk dat uw kat makkelijk in en uit de bak kan lopen. Katten graven in hun bak om mogelijke geurtjes weg te werken. Om de onaangename geurtjes te beperken kunt u  het beste tweemaal per dag de klontjes verwijderen. De kattenbak moet voor uw kat schoon zijn, anders zal uw kat een andere plek gaan zoeken. Zorg ook voor voldoende bakken, sommige katten willen niet op dezelfde kattenbak plassen of poepen. Verdeel deze bakken over verschillende plekken in huis. Een vuistregel is voor elke kat één bak + één bak extra.

Kattenbakvulling

Katten reageren vaak kritisch op het veranderen van de kattenbakvulling. Als u dit toch wilt, kunt u dit geleidelijk aan doen. Ook al gaat uw kat vaak naar buiten, u moet altijd een kattenbak hebben. Ook een kitten kunt u het beste altijd leren om op de bak te gaan. Als er afwijkingen zijn in het kattenbakgedrag zoals blaasproblemen, diarree etc. kunt u deze zien als uw kat gebruik maakt van de bak. Daarnaast komen er altijd momenten waar op uw kat niet naar buiten mag bij bijvoorbeeld ziekte of Nieuwjaar.

Start typing and press Enter to search