A+
A-
19/1/24

Zorg jij goed voor het gebit van jouw hond, kat of knaagdier?

Wist jij dat veel huisdieren tandproblemen hebben? Niet alleen honden en katten, ook knaagdieren en vogels kunnen snel last hebben van vervelende klachten. Deze tandproblemen kunnen variëren van tandplak en tandsteen tot ontstekingen en zelfs het verlies van tanden. Wil jij zeker weten dat je goed zorgt voor het gebit van jouw huisdier? Lees dan snel verder!

Klik hier voor de korte versie

Honden en katten

De meest voorkomende problemen bij honden en katten zijn tandplak en tandsteen. Tandplak is een dunne laag van bacteriën die zich ophoopt op de tanden van jouw huisdier en kan leiden tot tandbederf en ontstekingen. Tandsteen, ook wel calculus genoemd, is een harde substantie die zich ophoopt op de tanden en ook kan leiden tot vele tandproblemen.

Wil jij het gebit van jouw viervoeter gezond houden? Bij de Jumper verkopen wij alles voor het gebit van jouw hond/kat. Denk hierbij aan speciale snacks, tandpasta, tandenborstels en meer.

Knaagdieren

De tanden van een knaagdier blijven hun hele leven groeien. Deze worden dus te lang als ze deze niet kunnen afslijten via het knagen. Als je dit niet bijhoudt, kunnen ze scheef gaan staan of zelfs in de mond gaan groeien, wat kan leiden tot pijn, ontstekingen en zelfs verlies van tanden.

Zorg er daarom altijd voor dat jouw knaagdier voldoende knaagmogelijkheden zijn. Denk hierbij aan geschikt voer, knaagstokken of speciaal ontworpen knaagdier-tandenstokers.

Voor alle huisdieren geldt:

Houd het gebit van je huisdier goed in de gaten en laat het eens in de zoveel tijd controleren door je dierenarts. Zorg daarnaast voor gezonde voeding en als je het idee hebt dat jouw huisdier tandproblemen heeft, neem voor de zekerheid altijd contact op met de dierenarts.