A+
A-
1/5/24

Tips om je kat zo relaxed mogelijk te laten verhuizen

Een verhuizing kan een spannende tijd zijn, niet alleen voor jou, maar ook voor je kat. De plotselinge verandering van omgeving, nieuwe geluiden en geuren kunnen stressvol zijn voor jouw viervoeter. Als dierenliefhebbers begrijpen we hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat onze katten zich zo comfortabel mogelijk voelen tijdens deze overgang. Daarom hebben we enkele tips samengesteld om je te helpen je kat zo relaxed mogelijk te laten verhuizen.

Klik hier voor de korte versie

1. Begin ruim van te voren met de voorbereidingen

Een goede planning is belangrijk!  Begin met het inpakken van je spullen ruim van tevoren, zodat je kat kan wennen aan de veranderingen in huis. Pak de kattenbak, voerbakjes en favoriete speeltjes van je kat als laatste in, zodat ze tot het laatste moment een gevoel van veiligheid heeft.

2. Houd de routine van je kat zo normaal mogelijk

Katten houden van structuur en routine, dus probeer tijdens de verhuizing zoveel mogelijk vast te houden aan de normale dagelijkse schema's van je kat. Blijf op dezelfde tijden voeren, spelen en knuffelen. Dit helpt je kat zich veilig en comfortabel te voelen, zelfs tijdens deze veranderingen.

3. Maak een veilige ruimte voor je kat in het nieuwe huis

Een nieuw huis kan erg overweldigend zijn voor je kat. Creëer daarom een veilige ruimte waar je kat zich kan terugtrekken en rust kan vinden. Zet de kattenbak, voerbakjes en wat vertrouwde items op een rustige plek waar je kat zich kan aanpassen aan de nieuwe omgeving.

4. Gebruik eventueel feromonen om te kalmeren

Feromonen, bij onze winkels verkrijgbaar in sprays of diffusers, kunnen helpen om je kat te kalmeren tijdens stressvolle situaties zoals een verhuizing. Deze natuurlijke stoffen bootsen geruststellende geuren na die katten produceren en kunnen hen helpen zich meer op hun gemak te voelen in hun nieuwe omgeving.

5. Geef je kat de tijd om te wennen

Elke kat reageert anders op verandering, dus wees geduldig en geef je kat de tijd om te wennen aan het nieuwe huis. Forceer ze niet om interactie te hebben als ze er niet klaar voor zijn. Laat ze in hun eigen tempo de nieuwe ruimte verkennen en wennen aan de nieuwe geuren en geluiden.

6. om veel liefde en aandacht te geven

Tijdens deze overgangsperiode hebben katten veel liefde en aandacht nodig. Neem de tijd om met je kat te spelen, knuffelen en ze gerust te stellen. Dit zal hen helpen zich veilig en geliefd te voelen in hun nieuwe thuis.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kat zich zo relaxed mogelijk voelt tijdens de verhuizing. Onthoud dat geduld en liefde de sleutel zijn tot een goede overgang. Heb je nog vragen of heb je advies nodig over het verhuizen met je kat? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Relevante berichten

Geen relevante berichten gevonden