fbpx
 In Vissen

U wilt graag aquariumvissen gaan aanschaffen maar bent nog een beginner? Welke vissen kunnen bij elkaar? En hoeveel vissen kunnen er in mijn aquarium? Bedenk dat vissen minimaal 10 keer hun lengte aan ruimte moeten hebben. Houd u aan de vuistregel ‘1 cm vis per liter water’. Bij kleinere visjes kunt u iets meer vissen houden.

Vissoorten voor beginners

De volgende vissen zijn gemakkelijk te houden. Deze vissen stellen minder eisen aan de watersamenstelling:

Guppy: Guppies zijn veelzijdige kleine visjes die makkelijk te kweken en te houden zijn. Ze zijn erg sterk en er is voor ieder wat wils.

Black Molly: Dit is een sterke tropische vissoort en makkelijk te verzorgen. Een aandachtspunt bij de black molly is het aquariumwater, ze houden van zouter water.

Platy: Dit is ook een van de gemakkelijkste soorten vis die er bestaat. De vis plant zich makkelijk voort en is niet moeilijk qua water en voeding. De vis kan goed met andere vissen omgaan en is niet agressief. Er bestaan erg mooie kweekvormen van deze vis.

Tetra’s: De tetra’s worden veel gehouden in Nederland. De vissen leven probleemloos met andere vissen en zijn in prachtige kleuren te krijgen. Daarnaast zijn ze ook niet veeleisend op het gebied van voeding.

Barbeelsoorten: De barbeelsoorten vis zijn aantrekkelijke vissen met mooie kleuren. De vissen kunnen goed worden samengehouden met andere vissen en zijn makkelijk te houden.

Beginners kunnen beter niet aan de volgende vissoorten beginnen:

  • – Discusvissen
  • – Maanvissen
  • – Killivissen

Dit zijn vissoorten die moeilijk te houden zijn. Discusvissen hebben bijvoorbeeld de reputatie dat ze lastige eters zijn en snel ziektes krijgen. Killivissen leven bijvoorbeeld over het algemeen niet lang en sommige soorten planten zich moeilijk voort. Maanvissen zijn weer erg gevoelig voor de watersamenstelling in het aquarium. Zolang het water niet te hard, helder en voldoende zuurstof heeft, kunt u jaren plezier van de vissen hebben. Daarnaast zien maanvissen kleinere visjes als voedsel.

Jumper de Diersuper

Wij helpen u graag bij het uitkiezen van uw tropische vissen. Het assortiment vissen verschilt per Jumper vestiging. Er zijn vestigingen met een uitgebreide tropische afdeling en vestigingen zonder vissen. Informeer daarom vooraf bij de Jumper bij u in de buurt voor de beschikbaarheid.

Start typing and press Enter to search