fbpx
 In Hond

U bent erover uit, u gaat een puppy kopen! Maar wilt u een rashond of juist een kruising? En welk ras past het beste bij mij? Wat heeft u allemaal nodig voor de aanschaf van een pup? U wilt immers het beste voor uw puppy. Voordat u een huisdier aanschaft, is het wel belangrijk dat u stilstaat bij de consequenties. Jumper geeft u een top 3 van de meest belangrijke zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een puppy.

Controleer de fokker

Koopt u een puppy bij een fokker, controleer dan of deze geen slechte naam heeft. Dit kunt u doen op internet, door ervaringen en informatie over de fokker op te zoeken. Daarnaast kunt u dit ook navragen bij de rasvereniging. Check bijvoorbeeld ook het telefoonnummer van de fokker op het internet. U heeft een grotere kans dat de pup gezond is als de fokker is aangesloten bij een rasvereniging. De meeste rasverenigingen stellen namelijk eisen aan de gezondheid van de ouderdieren en stellen regels op voor verantwoord fokken.

Omstandigheden van de pup

De omstandigheden bij de fokker zijn erg belangrijk voor een goede start van uw puppy. Bekijk de pup altijd met zijn moeder aanwezig. Het beste is als de puppies zijn opgegroeid in een woonkamer, zodat ze al gewend zijn aan het dagelijks leven. Bekijk of de directe omgeving van het nest schoon en ruim is. Zijn de pups enthousiast en komen ze naar je toe? Het is ook niet erg als de pup eerst even de kat uit de boom kijkt en zich later bij u meldt.

Gezondheid van de pup

Een gezonde puppy is speels, actief en vrolijk. Zijn oogjes zijn helder en zonder traanvocht. De vacht moet glanzend zijn en de oren en neus moeten in goede conditie zijn. De ribben mogen niet zichtbaar zijn en de nagels zijn kort. Laat u vooral niet verleiden door de schattige kopjes, want dat hebben ze allemaal!

Probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen over de achtergrond van de puppies. Dit geeft een indicatie over de te verwachten gezondheid en het gedrag van uw toekomstige pup. Zijn er bijvoorbeeld ziektes bekend bij de ouders of voorouders en hebben de ouderdieren gezondheid testen ondergaan? Hoe is het gedrag van de vader en moeder?

Wij adviseren om te zorgen dat de hond bij aankoop gechipt is. Zo weet u zeker dat het paspoort met chipnummer en de vaccinatie ook echt geregistreerd staat bij de pup die u wilt kopen. Controleer of de puppy al zijn inentingen heeft gehad en gezond is verklaard.

Heeft u de geschikte pup en fokker gevonden? Dan kunt u de pup mee naar huis nemen, maar wat nu? Hoe komt u de eerste nacht het beste door?

Jumper De diersuper

Onze medewerkers bij uw Jumper geven u graag advies over uw puppy. Vind een Jumper vestiging bij u in de buurt.

Start typing and press Enter to search

Labrador hond Honden opvoeding